Alertă de Ebola, în afara Africii. Două cazuri suspecte, la Birmingham şi Hong Kong

Data publicării:
Ebola 2


Din fericire, ambii pacienţi au fost testaţi negativ, dar autorităţile britanice şi cele chineze rămân în stare de alertă, de teamă că epidemia care face ravagii în vestul Africii ar putea ajunge şi pe alte continente. Până acum, Ebola a ucis peste 670 de oameni în Africa, iar peste 1.100 de persoane sunt infectate deja cu virusul mortal.

Simptomele acestei boli sunt înşelătoare, deoarece seamănă foarte bine cu cele ale unei gripe. Au fost prelevate teste femeii din Hong Kong, iar aceasta se află în carantină până se stabileşte cu exactitate dacă a contactat virusul Ebola în Africa.

În Europa, la Birmingham, un bărbat este plasat în carantină, i se fac teste, fiind suspectat că ar fi putut contracta această boală.

Autorităţile britanice lansaseră încă de ieri un avertisment că este o chestiune de zile, până când bolnavi de Ebola ar putea ajunge în afara Africii. Cazul pasagerului dintr-o cursă de Sierra Leone - Nigeria a stârnit panică, după ce s-a aflat că omul era infectat cu Ebola. El ar fi purtat virusul din Togo spre Sierra Leone, iar de acolo în Nigeria. Autorităţile sanitare se tem de un scenariu de groază: e posibil ca boala să se fi propagat exponenţial către 30.000 de oameni.

Bărbatul a murit de Ebola la sfârşitul săptămânii trecute. Autorităţile europene spuneau, la sfârşitul săptămânii trecute că este foarte îngrijorător faptul că, purtând această boală, s-a urcat la bordul unui avion, intrând în contact cu oameni care s-au împrăştiat în diverse colţuri ale lumii. De aceea, pe aeroporturile lumii sunt luate măsuri de securitate.





Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri