Sari la conținut
News Alert

Alertă de securitate la Londra

Stare de alertă la Londra, trupele speciale au reţinut, nu departe de sediul Guvernului şi de cel al Parlamentului un bărbat ce avea asupra sa mai multe arme albe. Potrivit Scotland Yard, nimeni nu a fost rănit.

O zonă mare din apropiere de Parlament, dar şi de reşedinţa premierului Theresa May  a fost închisă, iar forţele de ordine verifică locul.

Martori oculari au declarat că au văzut două cuţite mari pe jos, în apropiere de locul arestării. Ei l-au descris pe suspect ca un bărbat cu părul scurt şi cu barbă. El purta pantaloni gri de trening şi o bluză neagră.

Incidentul vine la aproximativ o lună după atacul terorist de la Westminster, soldat cu cinci morţi. În 82 de secunde, Khalid Masood a intrat cu o maşină închiriată în mulţime, înainte de a-l înjunghia mortal pe ofiţerul Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. În atac a fost ucisă şi o româncă.

„Bărbatul, în vârstă de aproape 30 de ani, a fost arestat sub suspiciune de deţinere a unei arme albe şi sub suspiciune de (...) pregătire şi instigare la acte de terorism”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane, potrivit căreia arestarea a avut loc la ora locală 14:22 (16:22 ora României).

„Este reţinut în baza Legii Terorismului şi se află în arest la o secţie de poliţie din sudul Londrei (...). Detectivi din Comandamentul de Contraterorism îşi continuă ancheta şi, în urma acestei arestări, nu există nicio ameninţare cunoscută imediată”, a afirmat Sctoland Yard în comunicat.