Alertă falsă de Ebola la Chişinău. Doi pasageri japonezi au acuzat stări febrile

Data publicării:
article img-1

Actualizare 16:15: Alertă falsă de Ebola în Republica Moldova. Maria Dimineţ, corespondent Publika TV de la Chişinău, a declarat că persoanele suspectate că ar fi contractat virusul Ebola sunt sănătoase, au concluzionat specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică din Chișinău.

„Ei susțin că pentru Republica Moldova acest virus nu reprezintă niciun pericol. Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost contactate telefonic autoritățile din domeniul sănătății publice din Tokio, care au confirmat că până în prezent nu a fost înregistrat niciun caz de Ebola”, a transmis Maria Dimineț.

Jurnalistul Publika TV a adăugat că starea febrilă pe care au acuzat-o cei doi japonezi este o consecință a unei răceli contractate acum câteva săptămâni.


Pasagerii niponi au declarat că au fost recent în Africa de Sud. Acum, şi autorităţile de la Chişinău, şi pasagerii aflaţi în carantină, aşteaptă rezultatele analizelor, pentru a vedea dacă este vorba de o infectare cu Ebola sau de o altă boală de origine africană, ca malaria.

Potrivit ultimului bilanţ comunicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, epidemia de Ebola a făcut până acum 1.550 de victime, cele mai multe originare din vestul Africii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri