Alertă în Roma după ce trei prostituate au fost ucise. Poliția caută un criminal în serie

Data publicării:
politie roma
Alertă în Roma după ce trei prostituate au fost ucise. Poliția caută un criminal în serie. Foto: Profimedia

Poliţia din Roma caută un posibil criminal în serie după ce cadavrele a trei femei au fost găsite în două apartamente din cartierul de lux Prati, scrie The Guardian.

Două dintre femei, ambele lucrătoare sexuale de naţionalitate chineză cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, au fost găsite înjunghiate mortal într-un apartament de pe Via Augusto Riboty.

Portarul blocului a fost cel care a găsit, joi dimineaţă, corpul uneia dintre femeile decedate în pragul apartamentului, iar cel de-al doilea cadavru a fost descoperit în interior.

Cadavrul unei femei columbiene, Marta Castano Torres, şi ea o lucrătoare sexuală care fusese înjunghiată, a fost găsit de sora ei într-un apartament de la subsol, pe o stradă din apropiere.

Răni produse prin înjunghiere în gât, piept şi spate au fost descoperite pe cadavrele femeilor de origine chineză, care nu fost încă identificate.

Potrivit unei surse din poliţia de la Roma, anchetatorii iau în calcul teoria conform căreia femeile au fost ucise de aceeaşi persoană. Torres, în vârstă de 65 de ani, despre care presa italiană a spus că era lucrătoare sexuală pentru a-şi întreţine fiica, se crede că a fost ucisă înaintea celorlalte două victime.

Crimele au avut loc la câteva sute de metri de Curtea Supremă a Italiei, într-un cartier elegant în care în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a reţelelor infracţionale care desfăşoară afaceri legate de de prostituţie în apartamente.

Crimele au făcut ca prostituţia să devină o profesie reglementată în Italia pentru a proteja lucrătorii sexuali. Italia permite prostituţia stradală, dar prostituţia organizată şi bordelurile sunt ilegale.

„Aceste crime sunt îngrozitoare”, a spus Ermina Gbido de la Comitetul pentru Drepturile Civile ale Prostituatelor, o organizaţie non-profit fondată de lucrătorii sexuali în 1982 pentru a lupta împotriva traficului sexual şi pentru a-i sprijini pe cei care practică această meserie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri