Alertă la Londra. C.T. Popescu: Mă întrebam când radicalii antimusulmani vor răspunde

Data publicării:
_96543040_armedpolice

Cristian Tudor Popescu a declarat că atacul, cel mai probabil terorist, din Londra, din noaptea de duminică spre luni, ne duc cu gândul la o reacție extremistă din partea unui grup, cel mai probabil antimusulman, care vrea să răspundă astfel atentatelor care au lovit Londra în ultimele luni.

„Având în vedere că zona respectivă este cu rezidenţi musulmani, că acolo este moschee. Toate astea conduc la gândul unei reacţii extremiste din partea unui grup, unor persoane xenofobe, rasiste, care vor, folosind o modalitatea similară, adică intratul cu maşină în pietoni, vor să răspundă într-un fel acestor atentate care au lovit Londra în ultimele luni. E probabil să fie aşa, mă şi întrebăm cât va mai trece până vom avea un astfel de răspuns din partea radicalilor antimusulmani, după ce am avut aceste atentate comise de radicali islamişti”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

O persoană a murit și alte opt au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de o moschee din Londra, în ceea ce poliţia a descris drept "un incident major". Evening Standard citează persoane care au văzut incidentul şi potrivit cărora un bărbat a ieşit din vehicul şi a înjunghiat cel puţin o persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri