Alertele de securitate nu-i sperie pe europeni. Mii de oameni continuă să participe la evenimente publice

Data publicării:
brit

Peste 8.500 de artişti din 20 de ţări au luat parte la parada de Anul Nou de la Londra, considerată cel mai mare spectacol stradal din lume. Alertele de securitate din alte oraşe europene de zilele acestea nu i-au speriat pe londonezi, deşi în mulţime patrulau poliţişti înarmaţi.

„Nu-i putem lăsa să ne învingă, această ţară nu poate sta pe loc. E un eveniment superb şi trebuie să fim aici să-l sprijinim”, spunea o femeie.  

La Munchen, unde se crede că organizaţia teroristă Stat Islamic plănuia un atentat de Revelion, sunt în continuare pe străzi o mulţime de poliţişti mai ales în zona gărilor evacuate în noaptea dintre ani. De altfel, ministrul de Interne federal avertizează că teroriştii pot lovi oricând.

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne: „Nivelul de ameninţare este ridicat şi va rămâne astfel în noul an şi în viitorul apropiat. Este posibil să mai asistăm la asemenea incidente. Nu pot exclude eventuale atacuri teroriste în Germania, pe viitor”.

Asta nu i-a oprit pe locuitorii Berlinului să se adune cu miile ca să-şi înceapă anul sănătos, cu un cros pe străzile oraşului.

Şi la Moscova, autorităţile au evacuat ieri două gări, după ce au primit informaţii despre existenţa a două bombe. Nu s-a găsit însă niciun dispozitiv explozibil. Alerta vine după ce Piaţa Rosie a fost închisă în noaptea de Revelion, ca măsură de precauţie împotriva unor posibile atentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri