Alexis Tsipras vrea un nou mandat de premier al Greciei

Data publicării:
tsipras - GettyImages - 27 iulie 2015-1

Alexis Tsipras promite să continue reformele pe care spune că le-a început şi îi critică pe foştii membri ai Syriza care au format un nou partid politic de stânga.

Alexis Tsipras, fost premier al Greciei: Astăzi avem mai multă experienţă, suntem mai maturi, avem mai multe cunoştinţe, suntem înarmaţi cu un plan de patru ani. Vom continua ce am început, vom cere un mandat stabil pentru a continua şi a termina ce am început numai cu şapte luni în urmă.

Optimismul domneşte şi în rândul altor oficiali ai stângii radicale, în pofida faptului că sondajele arată o cădere dramatică a popularităţii Syriza în ultimele şapte luni.

Nikos Ksydakis, fost ministru al Culturii: După ce a pierdut şi câştigat bătălii, stânga progresează spre o nouă fază, una mai complexă, mai solicitantă şi mai reală. Am înfruntat adevăratele probleme ale poporului grec şi ale Greciei şi suntem determinaţi să rămânem pe traseul stabilităţii, reformelor şi renaşterii ţării.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat recent, Syriza ar obţine 23% din voturi, fiind urmat de Noua Democraţie, cu 19,5% şi formaţiunea de extremă-dreapta Zorii Aurii, cu 6,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri