Ambasada Greciei anunță că regulile de intrare în țară nu se modifică. Testarea la graniță rămâne aleatorie VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
turisti testati covid la granita greciei,cu masinile oprite
Testele COVID la granița Greciei se fac aleatoriu. Foto: Profimedia

Regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat, anunță Ambasada Greciei la București, potrivit Digi24. Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, au mai menționat reprezentanții ambasadei pentru Digi24. Ministerul de Externe de la București este așteptat să vină azi cu noi precizări.

Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat joi pentru Digi24 că intrarea în Grecia se face după vechile reguli: testarea călătorilor la punctele de frontieră este aleatorie, pe baza unui soft.

Ambasada elenă a trimis o notificare la Ministerul român de Externe, care nu conține noutăți în privința regulilor de intrare în Grecia, și a anunțat că nu va face precizări suplimentare. În schimb, MAE român este așteptat să vină o poziție în cursul zilei de azi, mai arată Digi24.

Purătoarea de cuvânt a MAE a anunțat miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară: toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați. spus, la Digi24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

Informația a apărut și pe site-ul Ministerului de Externe.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri