Ambasada României la Paris şi-a deschis porţile

Data publicării:
porti deschise paris

Ambasada României la Paris şi-a deschis porţile de Zilele Patrimoniului, celebrate în toată Europa. Timp de două zile, instituţii sau palate, care în mod normal nu se vizitează, se deschid publicului. 10 milioane de oameni profită de eveniment pentru a descoperi clădiri deasebite. Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu a explicat, pentru Digi 24, programul manifestării.

Ambasada României la Paris e vizitată an de an, de Zilele Patrimoniului de mii de oameni. Doar anul trecut au fost peste două mii de vizitatori. Anul acesta, Ambasada a venit cu o iniţiativă inedită: organizarea de concerte de pian în sala bizantină a Palatului Behague, câte o jumătate de oră fiecare.

Şi sâmbătă, şi duminică, de la 11 dimineaţa la 10 seara, se rotesc, într-un maraton pianistic, 21 de pianişti care interpretează diferite compoziţii. Trebuie să cânte o piesă românească, evident, o piesă din vremea contesei de Behague, la începutul sec XX, şi a treia piesă este la alegere. Succesul este mare. Văd că la fiecare concert sala este plină. Este o ocazie de a descoperi şi muzică, şi patrimoniu”, spune Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris.

După fiecare concert, vizitatorii pot admira încăperile palatului, inclusiv Sala de Marmură sau Salonul de Aur. Cei mai mulţi vizitatori sunt parizieni, dar sunt şi turişti străini. Toţi se declară încântaţi.

Potrivit organizatorilor, 30% dintre vizitatori sunt români.

Palatul Behague a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de Contesa Martine de Behague. Astăzi este proprietatea României, găzduind, din 1939, Ambasada României la Paris. Este considerat unul dintre cele mai frumoase palate din Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri