Ambasade cu datorii la Londra. România trebuie să achite amenzi de 1,3 milioane de lire sterline

Data publicării:
londra

Singura consolare: reprezentanţa diplomatică românească nu e nici pe departe singura restantă. Recordul, din acest punct de vedere îl deţine ambasada Statelor Unite, care ar trebui să plătească nu mai puţin de 8 milioane de lire sterline, potrivit dailymail.co.uk.

Din 2003, în zona centrală a Londrei, accesul autovehiculelor în zilele lucrătoare, între orele 7.00 şi 18.00, este permis pe baza "taxei de aglomeraţie" care se plăteşte electronic. Aceasta se ridică la 11,5 lire sterline pe zi, dar se pot face şi abonamente pe săptămână, pe lună sau pe an.

Ambasadele din Londra nu s-au înghesuit să achite această taxă de aglomeraţie şi au adunat în cei 11 ani de când a fost introdusă ea, o datorie totală de peste 75 de milioane de lire sterline.

În topul datornicilor se află Statele Unite cu peste 70.000 de amenzi în valoare de aproximativ 8,2 milioane de lire sterline, urmate de Japonia cu peste 48.000 de penalizări ce însumează 5,6 milioane de lire sterline.

Locul trei este ocupat de Rusia cu amenzi de peste 5 milioane de lire sterline, iar pe 4 se situează Nigeria cu peste 4,5 milioane de lire.

Nici Germania nu stă mai bine: e pe locul cinci cu aproape 4 milioane de lire sterline.

România a adunat 11.500 de amenzi, care înseamnă 1,3 milioane de lire sterline.

Din datele autorităţilor londoneze, o treime dintre ambasadele din capitala britanică nu au plătit niciodată taxa de aglomeraţie. Drept urmare, regia de transport public din Londra a promis că, dacă va fi necesar, va merge până la Curtea Internaţională de Justiţie pentru ca reprezentanţele diplomatice să-şi plătească datoriile.

Informaţiile aparţin Regiei de transport public din Londra şi au fost prezentate de Mark Simmonds, subsecretar de stat pentru afaceri externe.

Ministerul român de Externe nu a oferit până acum un punct de vedere oficial.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri