Ambasadorii statelor UE au aprobat Acordul post-Brexit care se va aplica de la 1 ianuarie

Data publicării:
ambsadorii statelor ue in sedinta
Ambasadorii statelor UE au dat undă verde acordului post-Brexit. Foto: Twitter/ SFischer_EU

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene au dat, luni, undă verde aplicării provizorii a acordului post-Brexit de la 1 ianuarie. Acordul a fost încheiat săptămâna trecută între Bruxelles şi Londra. Documentul trebuie aprobat de Parlamentul European la începutul anului viitor, transmite AFP.

"Ambasadorii (Celor 27) au aprobat în unanimitate aplicarea provizorie de la 1 ianuarie 2021 a acordului de comerţ şi cooperare între UE şi Regatul Unit", a transmis, pe Twitter, preşedinţia germană în exerciţiu a Consiliului UE.

Adoptarea oficială de către guvernele UE este aşteptată să aibă loc cel târziu marţi, ora locală 15:00, adaugă aceeaşi sursă citată de Agerpres.

Votul în parlamentul britanic urmează să se desfăşoare miercuri.

Regatul Unit și UE au ajuns în ajun de Crăciun la un compromis în ceea ce privește un acord comercial post-Brexit, iar de la 1 ianuarie țara va părăsi, într-un final, și piața unică, și uniunea vamală. Brexit se finalizează, astfel, după peste patru ani.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat publicației Sunday Telegraph, că Acordul este insuficient în ceea ce privește serviciile financiare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri