Ambasadorul Finlandei în Germania: De decenii suntem bine pregătiți pentru orice fel de atac din partea Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Militari finlandezi în zăpadă.
Ambasadorul Finlandei în Germaniaspune că Finlanda este pregătită pentru orice fel de atac al Moscovei. Foto: Profimedia

Ambasadorul Finlandei în Germania, Anne Sipilainen, nu este îngrijorată de amenințările Rusiei cu privire la aderarea țării sale la NATO, deoarece vede Finlanda pregătită pentru orice fel de atac al Moscovei, a informat luni ziarul german Die Welt, potrivit Reuters.

Rusia consideră aderarea Finlandei și Suediei la NATO ca pe o mișcare ostilă și anunță că va lua măsuri dacă NATO va muta mai multe trupe sau echipamente pe teritoriul noilor săi membri.

„Nu suntem surprinși. Am auzit de ani de zile că Moscova va răspunde cu contramăsuri dacă Finlanda va solicita aderarea la NATO”, a spus Sipilainen pentru Die Welt, adăugând că ea consideră că reacțiile din Rusia au fost „surprinzător de blânde până acum”.

„Dar ei știu că de ani și decenii am fost foarte bine pregătiți pentru orice fel de posibile amenințări - nu numai atacuri militare, ci și cibernetice, precum și operațiuni informaționale”, a declarat Sipilainen pentru ziar.

Ea a adăugat că Finlanda și Suedia au o armată foarte puternică și nu numai că vor beneficia ei înșiși de protecția NATO, ci vor oferi organizației mai multă protecție în nordul Europei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri