Ambasadorul României la Paris, despre proteste: Este mult mai calm decât săpămâna trecută

Data publicării:
luca niculescu fb

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, a declarat sâmbătă pentru Digi24 că autoritățile franceze s-au organizat mai bine pentru protestul de astăzi. El a precizat că în afară de zona Champs-Élysées, unde are loc manifestația, activitatea se desfășoară normal, dar i-a avertizat pe românii care se află în Franța să fie atenție.

Sunt între 1000 și 2000 de persoane pe Champs-Élysées. Este o situație, după părerea tuturor observatorilor, mult mai calmă decât săpămâna trecută la aceeași oră, deci forțele de ordine și-au regândit dispozitivul și până la această oră funcționează”, a spus Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, prin telefon la Digi24.

Ambasadorul a precizat că protestul este acum într-un singur punct, Bulevardul Champs-Élysées, față de săptămâna trecută când manifestanții s-au împânzit pe străzile capitalei franceze.

Obloanele sunt trase mai ales pe Champs-Élysées și în zonele în care au avut loc confruntări săptămânile trecute, dar în același timp activitatea este redusă față de alte sâmbete la aceeași oră. Dar în afară de acea zonă restaurantele, magazinele sunt deschise”, a adăugat Luca Niculescu, precizând că a recomandat românilor să evite zona protestelor.

MAE avertizează românii care călătoresc în Franţa în legătură cu protestele anunţate pentru sâmbătă, recomandându-le să evite zonele centrale ale Parisului şi atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri