Ambasadorul Rusiei în Suedia, convocat pentru explicaţii

Data publicării:
avioane su-27 in spatiul aerian suedez
Foto: Försvarsmakten

MAE suedez intenţionează să-l convoace luni pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicaţii după ce un avion de luptă rus s-a apropiat, săptămâna aceasta, la aproximativ 20 de metri de un avion suedez de recunoaştere, în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Baltice, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

luftkränkning
Un avion suedez de tip Gulfstream efectua o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el. Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului | Foto: Försvarsmakten

O purtătoare de cuvânt a Ministerului suedez de Externe, Diana Qudhaib, a declarat duminică, la postul naţional SVT, că Stockholmul consideră grav incidentul, care a avut loc marţi.

Un avion rus de tip Suhoi-27 (Su-27) a acţionat „nepotrivit şi neprofesionist, punând în pericol securitatea zborului” suedez, a denunţat ea.

Un avion suedez de tip Gulfstream efectua o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el. Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului.

Un avion rus de recunoaştere și două avioane de tip Su-27 au pătruns, în ianuarie, pentru o scurtă perioadă de timp, spaţiul aerian suedez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri