Amendă fabuloasă și închisoare pentru un român, în Franța

Data publicării:
catuse bani ancheta FB politie

O instanţă franceză a condamnat vineri după-amiază un cetăţean român la trei ani de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi de 1,3 de milioane de euro, după ce a încercat să transporte 33 de kilograme de cocaină într-un camion care avea drept destinaţie Marea Britanie, scrie News.ro.

catuse bani ancheta FB politie

Cetăţeanul român a fost reţinut de vameşii francezi la intrarea în tunelul de sub Canalul Mânecii, transmite Le Parisien.

În timpul percheziţiei, vameşii francezi au descoperit documente care atestau faptul că şoferul român transporta piese de automobile din Belgia. Însă, vameşii au găsit două sacoşe ascunse sub patul cetăţeanului român, care conţineau până la 30 de pachete de cocaină.

În timpul audierii, cetăţeanul român a recunoscut că a fost abordat de un belgian, care i-a oferit bani pentru a transporta drogurile până în Marea Britanie. 

De asemenea, şoferul român a făcut alte trei călătorii cu scopul de a transporta droguri.

Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar instanţa la obligat să plătească o amendă în valoare de 1,3 milioane de euro. Drogurile descoperite ar avea o valoare de piaţă de peste două milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri