Anchetă în urma morţii misterioase a unei martore-cheie în scandalul sexual „Rubygate” contra lui Silvio Berlusconi

Data actualizării: Data publicării:
berlusconi

O martoră în scandalul sexual „Rubygate” care-l vizează pe fostul premier italian Silvio Berlusconi, fostul manechin marocan Imane Fadil, a murit la vârsta de 33 de ani, la 1 martie, în urma unei posibile otrăviri cu substanţe radioactive. Este un deces învăluit în mister, relatează AFP, citată de News.ro.

Silvio Berlusconi
Fostul premier italian Silvio Berlusconi. Foto: Guliver/GettyImages

Decesul tinerei este învăluit în mister, iar tânăra ar fi pare că ar fi fost otrăvită cu substanţe radioactive, scria presa italină în weekend, potrivit AFP.

Ea a fost spitalizată la 29 ianuarie în apripiere de Milano şi a murit la 1 martie în aceeaşi instituţie, a anunţat procurorul din Milano Francesco Greco, care a precizat că a fost deschisă o anchetă.

Potrivit Corriere della Sera, spitalul în care se afla tânăra a efectuat examene pentru a înţelege care este cauza deteriorării stării sale de sănătate şi, după ce nu a găsit nimic, a trimis eşantioane la un laborator specializat, la Pavia, în nordul ţării.

Citând surse neidentificate, cotidianul scrie că rezultatele au fost trimise la 6 martie, la cinci zile după decesul tinerei, şi evocă „prezenţa unui amestec de substanţe radioactive pe care nu este posibil să le găseşti normal în comerţ”.

Potrivit lui Paolo Sevesi, avocatul lui Imane Fadil, aceasta i-ar fi mărturisit că se temea că ar fi fost otrăvită, scrie agenţia Agi.

Potrivit unor surse citate de presa italiană, poliţia judiciară a fost alertată încă de la mărturisirea tinerei, adică cu mai multe zile înainte să moară.

Această problemă legată de timp face obiectul multor zvonuri, iar procurorul Francesco Greco a declarat că a „auzit vorbindu-se despre moartea lui Imane Fadil o săptămână mai târziu”. La 15 martie a anunţat magistratul că a deschis o anchetă.

Corriera Della Serra dezvăluia sâmbătă prezenţa unor „substanţe radioactive” şi a revenit duminică asupra raportului expertizei, pe care scrie că l-a putut consulta.

Nivelurile cobaltului, cromului, molibdenului, nichelului, cadmiumului ar fi „sub nivelul toxicităţii”, însă surse judiciare ar susţine că „nivelul a cinci metale grele nu trebuie subestimat, pentru că este egal celor ale cuiva care a lucrat ani de zile într-o topitorie”.

Anchetatorii estimează că este posibil ca simpla radiere a acestor substanţe să fi antrenat moartea tinerei.

Imane Fadil a devenit cunoscută marelui public italian când a depus mărturie, în 2012, în cadrul scandalului sexul şi procesului „Rubygate” cu privire la petreceri libertine „bunga-bunga” pe care fostul premier Silvio Berlusconi le organiza, cu femei, la vila sa de la Arcore, în apropiere de Milano.

Ea a spus atunci că în seara primei sale vizite la Arcore, Silvio Berlusconi i-a dat un plic cu suma de 2.000 de euro, spunându-i: „să nu fiţi ofensată”.

Tânăra a descris „o performanţă” a două femei deghizate în călugăriţe, un „balet sexi” şi striptease.

Îmi pare rău când moare cineva tânăr. Eu n-am cunoscut această persoană şi nu am vorbit vreodată cu ea”, a declarat Silvio Berlusconi la o reuniune electorală în regiunea Basilicate, în care au avut loc alegeri regionale duminică.

Ceea ce am citit cu privire la declaraţiile sale m-a făcut mereu să cred că era vorba despre lucruri inventate şi absurde”, a adăugat el.

În ultimul proces din seria „Ruby” - în care Berlusconi este acuzat de intimidarea martorului şi care este în curs - tribunalul a respins, în ianuarie cerearea lui Imane Fadil de a se constitui ca parte civilă.

Fostul manechin a anunţat că pregătea o carte în care să povestească petrecerile organizate seara în vila fostului şef al Guvernului italian, scrie Euronews.

Am primit propuneri indecente, nu am vorbit despre acest lucru, dar am să o fac”, declara ea în ianuarie.

Magistraţi italieni şi-au procurat o copie a manuscrisului, iar o anchetă a fost deschisă cu privire la o crimă cu premeditare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri