Anchetă la final: concluziile prăbușirii avionului Germanwings

Data publicării:
Mystery Surrounds The Germanwings Airbus That Crashed In Southern France Killing All On Board
Foto: Gulliver/GettyImages

Procuratura germană a închis, după doi ani, ancheta cu privire la prăbuşirea unui avion aparţinând companiei Germanwings în Alpii francezi, transmite News.ro.

Mystery Surrounds The Germanwings Airbus That Crashed In Southern France Killing All On Board
Foto: Gulliver/GettyImages

Procurorul Duesseldorfului Christoph Kumpa a anunţat luni că ancheta a fost închisă şi că nu există probe că altcineva în afară de copilotul Andreas Lubitz a fost implicat în prăbuşirea intenţionată a aeronavei.

Pe 24 martie 2015, Andreas Lubitz l-a închis în afara cabinei piloţilor pe căpitanul zbotului Germanwings 4U9525 şi a plasat în mod deliberat avionul Airbus A320-211 pe o traiectorie de prăbuşire, pe versantul Masivului Trois-Évêchés.

Toate cele 150 de persoane de la bord au murit.

Andreas Lubitz suferea de o depresie şi se temea că-şi va pierde vederea cu câteva luni înainte de prăbuşire, însă a ascuns aceste lucruri angajatorului, grupul Lufthansa .

Autorităţile franceze efectuează propria anchetă cu privire la prăbuşire.

Potrivit Reuters, anchetatorii au încercat să afle dacă o persoană în viaţă poate fi trasă la răspundere cu privire la această prăbuşire, însă un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat că ancheta nu a relevat cauza unei erori din partea medicilor, a Lufthansa, a Germanwings sau autorităţii aviaţiei germane.

Avocaţii care reprezintă familiile victimelor au declarat anterior că Lubitz, care şi-a întrerupt temporar formarea ca pilot pentru a primi tratament în timpul unui episod de depresie, ar fi trebuit să fie monitorizat mai îndeaproape.

Această prăbuşire a determinat autorităţile din Europa să propună noi legi cu privire la evaluarea şi monitorizarea piloţilor.

Germanwings face în prezent parte din unitatea low-cost Eurowings a Lufthansa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri