Sari la conținut
News Alert

Anchetă la Parlamentul European în urma unor comentarii misogine

Reprezentanţii Parlamentului European (PE) au anunţat joi după-amiază lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale europarlamentarului polonez Janusz Korwin-Mikke, după ce acesta a susţinut într-o dezbatere plenară că femeile ar trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii întrucât sunt ”mai slabe, mai mici şi mai puţin inteligente”, relatează DPA citat de News.ro.

10985900_10152714150417060_5213007668220951989_n

Foto: Facebook

”Desigur că femeile trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii, întrucât ele sunt mai slabe, ele sunt mai mici şi mai puţin inteligente, ele trebuie să câştige mai puţin, asta este”, a declarat Korwin-Mikke.

Europarlamentarii au cerut imediat sancţionarea lui Korwin-Mikke, care este preşedintele unei formaţiuni conservatoare poloneze, dar nu este afiliat niciunui grup parlamentar din PE.

”Asemenea declaraţii cu siguranţă încalcă principiile fundamentale ale egalităţii de gen din această instituţie”, a declarat liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Gianni Pittella.

Ancheta cu privire la utilizarea unui discurs al urii s-ar putea încheia cu o amendă sau o suspendare temporară a lui Korwin-Mikke.