Angajat al serviciului secret german, arestat pentru că ar fi islamist

Data actualizării: Data publicării:
serviciul federal de protectie constitutionala germania

Un cetățean german care lucra pentru serviciul de informații interne a fost arestat la Berlin sub suspiciunea că a făcut reţelele de socializare declaraţii care aveau conținut islamist. În plus, ar fi dezvăluit informații clasificate, a anunțat serviciul de informații Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), transmite Agerpres.

serviciul federal de protectie constitutionala germania

Un purtător de cuvânt al serviciului a refuzat să dea detalii despre funcția suspectului și nici nu a comentat informațiile apărute în publicația Die Welt, conform cărora bărbatul de 51 de ani plănuia un atentat chiar în sediul central al BfV.

„Nu există dovezi până în acest moment că ar fi un real pericol în ceea ce privește securitatea BfV”, a declarat oficialul. „Bărbatul este acuzat că a făcut afirmații islamiste pe internet, a folosit un nume fals și că a dezvăluit documente interne ale agenției pe Internet. Bărbatul s-a comportat ireproșabil în timpul recrutării, antrenamentului și la serviciu", a precizat purtătorul de cuvânt.

Autoritățile germane au intensificat operațiunile de supraveghere asupra grupărilor islamiste și indivizilor suspectați de legături după două atacuri revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic în iulie. BfV estimează că în Germania s-ar afla aproximativ 40.000 de islamiști, dintre care aproximativ 9.700 de salafiști, ultraconservatori.

Poliția a arestat mai mulți suspecți care aveau legături cu organizația Statul Islamic în ultimele săptămâni, inclusiv un sirian în vârstă de 20 de ani care a încercat să plece în Danemarca cu potențiale materiale explozibile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri