Angela Merkel: Europa este într-o situaţie critică

Data actualizării: Data publicării:
angela merkel ingandurata - getty
Foto: Guliver / GettyImages

Europa este într-o situaţie critică şi nu este suficient un singur summit pentru a rezolva toate problemele. Declarația a fost făcută de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Bratislava, unde 27 de lideri ai Uniunii Europene s-au întâlnit pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, post-Brexit.

angela merkel ingandurata - getty
Foto: Guliver / GettyImages

Nu putem aştepta o soluţie pentru problemele Europei de la un singur summit, suntem într-o situaţie critică, dar trebuie să arătăm prin fapte că putem fi mai buni în domeniul securităţii, interioare şi exterioare, în lupta contra terorismului, în cooperarea pentru apărarea comună. Să fim mai buni la creştere economică şi locuri de muncă, şi mă gândesc, în special, la agenda digitală şi piaţa domestică digitală”, a spus Angela Merkel.

Mesajul de la Bratislava trebuie să fie: Vrem să cooperăm și să soluționăm problemele care există în Europa”, a mai spus Angela Merkel.

La reuniunea din Slovacia se află şi preşedintele României.

Înainte de a intra la discuţii, Klaus Iohannis a precizat că şefii de stat şi de guvern vor încerca să elaboreze o foaie de parcurs, un plan pentru viitorul Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri