Sari la conținut

Angela Merkel l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria la prezidențiale

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la „continuarea dialogului” pentru a găsi soluţii la „provocările bilaterale şi internaţionale”, a informat cancelaria de la Berlin, relatează Agerpres.

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan

FOTO: Gulliver/Getty Images

„Astăzi este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul şi să încurajăm relaţiile dintre ţările şi popoarele noastre”, a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat.

„Pe această bază, va trebui să depunem eforturi pentru a aborda provocările importante, bilaterale, dar şi internaţionale, în mod constructiv şi a găsi soluţii acceptabile. Vă felicit călduros pentru realegerea dumneavoastră şi „vă doresc succes pentru sarcinile care vă aşteaptă”, a adăugat Angela Merkel, adresându-i-se lui Vladimir Putin.

În cursul dimineţii, purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, anunţase că Merkel se pregăteşte „să îi scrie o telegramă foarte curând (lui Vladimir Putin, n.r.) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane”.

„Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei”, a adăugat el, înainte de a insista asupra importanţei „de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus”.

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineaţă că Rusia va rămâne în mod cert „un partener dificil”, dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, „pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale”.

El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei „competiţii politice echitabile”.