Anual, Ungaria atrage sute de mii turiști din Rusia cu ajutorul lacurilor termale

Data publicării:
Wellness Ungaria Heviz 3

O veche bază sovietică, unde zeci de ani au aterizat avioanele de vânătoare MIG, s-a transformat într-un mic aeroport comercial. Aici aterizează acum avioane charter pline cu turişti ruşi.

„Acum multă vreme, în tinereţe, am locuit în Ungaria timp de trei ani de zile. Este frumos să revin să văd ce s-a schimbat, dacă Ungaria este mai frumoasă. Oamenii erau foarte amabili atunci, asa că voi avea un termen de comparaţie. Şi am venit, bineînţeles, pentru minunatul lac Heviz”, spune o turistă din Rusia.

„Invazia” ruşilor a ajutat mica staţiune Herviz să prospere în plină criză economică. Numărul mare al turiştilor ruşi a însemnat apariţia de noi locuri de muncă pentru localnici, dar şi o revigorare a piaţei imobiliare.

Mulţi cred că lacul termal Heviz are efecte terapeutice. Turiştii pot face băi tot anul aici, întrucât temperatura apei nu scade sub 24 de grade Celsius niciodată. Iar centrele de relaxare oferă inclusiv tratamente care presupun împachetări cu nămolul din lac.

Turiştii ruşi au început să vină în număr din ce în ce mai mare în Heviz din 2010. Primăvara arabă i-a făcut să renunţe la destinaţia de vacanţă obişnuită - Egiptul. Trei sferturi dintre locurile de cazare sunt ocupate tot timpul anului. Cu alte cuvinte, mult peste media naţională.

„Ne plac ruşii din mai multe motive, dar îi apreciem mai ales pentru faptul că le place tratamentul nostru tradiţional, ale cărui baze au fost puse în 1769 de către doctorii de aici”, afirmă Laszlo Konid, managerul unui hotel.

Ruşii, spre deosebire de germani, cheltuiesc şi foarte mult, spun gazdele lor ungare. Asta a dus la apariţia unor magazine de lux în orăşelul de doar 5.000 de locuitori. Ba mai mult, au început chiar să achiziţioneze şi proprietăţi în Heviz şi în zonele învecinate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri