Apelul lui Boris Johnson înainte de „ziua libertății”, când vor fi ridicate restricţiile din Anglia: „Vă rog, vă rog, fiţi precauţi”

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson cu mâna pe frunte
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe englezi să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune. Apelul vine în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID în Anglia și în condițiile în care Johnson este în izolare pentru că a intrat în contact cu ministrul Sănătății, Sajid Javid, infectat cu coronavirus.

„Vă rog, vă rog, vă rog, fiţi precauţi”, a spus Johnson într-o înregistraree video postată pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El i-a invitat pe britanici să facă „următorul pas” cu „toată prudenţa necesară şi respect pentru ceilalţi” şi ţinând cont de „riscurile pe care continuă să le reprezinte această boală”, potrivit Agerpres.

Johnson i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi a doua doză de vaccin atunci când li se solicită acest lucru.

Aproape toate restricțiile vor fi ridicate în Anglia, începând din 19 iulie, chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile. Autoritățile speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

Totuși, este „aproape inevitabil” ca infecţiile cu COVID-19 să ajungă la 100.000 pe zi, a avertizat un consilier ştiinţific al guvernului britanic.

„Aproape sigur vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri