Armata transnistreană, în alertă. Tiraspolul susţine că Republica Moldova pregăteşte o intervenţie militară pe 26 august

Data publicării:
transnistria getty

Autorităţile de la Tiraspol au plasat forţele armate în alertă, în aşteptarea unui presupus atac militar din partea Republicii Moldova. Potrivit Radio Europa Liberă, oficialii republicii separatiste ştiu şi când va avea loc atacul: pe 26 august, cu o zi înainte de Ziua Independenţei Republicii Moldova.

Chişinăul a dezminţit informaţiile şi a atras atenţia că totul face parte dintr-o campanie de dezinformare bine pusă la punct de liderii separatişti de la Tiraspol.

La finele săptămânii trecute, ministerul rus de Externe avertiza Chişinăul că „încercările de evacuare a contingentului rus din Transnistria vor fi considerate acțiuni neprietenoase.” Declaraţiile instituţiei conduse de Serghei Lavrov vin după ce televiziunea de stat prezentase scenariul potrivit căruia Republica Moldova, sprijinită de România, ar plănui o operaţiune militară în regiunea separatistă Transnistria.

În urmă cu două zile, Tiraspolul ameninţa Ucraina cu un conflict armat. „Naţionalişti ucraineni deghizaţi în militari transnistreni provoacă tensiuni la graniţă”, se afirma într-un comunicat al serviciilor secrete transnistrene, KGB.

Tensiunile dintre Republica Moldova şi regiunea prorusă sunt în creştere de când Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în ciuda opoziţiei vehemente a Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri