Sari la conținut

Atac cu acid într-un club londonez: 12 răniți

Douăsprezece persoane au fost rănite, dintre care două grav, în noaptea de duminică spre luni, într-un club de noapte din Londra, după ce au fost împroşcate cu o substanţă „acidă”, au anunţat luni autorităţile britanice, relatează AFP.

mangle twitter

Incidentul a avut loc la Mangle, o discotecă din nord-estul capitalei britanice, în care se aflau aproximativ 600 de persoane, care profitau de weekendul lung de sărbători în Regatul Unit, relatează News.ro.

Anchetatorii „cred că o dispută între două grupuri de persoane” a izbucnit în clubul de noapte, ceea ce a determinat un bărbat să pulverizeze o „substanţă toxică” asupra altor doi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

Aceştia din urmă se află într-o stare „gravă, dar stabilă”, iar celelalte zece victime au fost tratate pentru răni uşoare, a precizat poliţia londoneză, care a evocat iniţial doar „răni minore”.

„Nicio arestare nu a fost încă operată, iar ancheta continuă. Nimic nu sugerează că acesta ar fi legat de (vreun caz implicând) bande”, mai afirmă poliţia metropolitană, după ce a îndepărtat, în acest stadiu, pista teroristă.

„O substanţă corozivă a fost aruncată în discotecă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor londonezi, precizând că „teste PH” (de aciditate) au arătat că este vorba despre o „substanţă acidă”.

Citând date de la poliţie, BBC a anunţat pentru luna trecută o creştere clară a atacurilor cu acid, la Londra, în ultimii ani. În 2016 au fost înregistrate 454 de cazuri, faţă de 261 în 2015.