Atac cu cuțitul în centrul Londrei: un mort și cinci răniți

Data publicării:
politie britanica

 

FOTO: bbc.co.uk

Incidentul s-a petrecut în Piaţa Russel, în spatele British Museum, în jurul orei locale 22:30. La faţa locului au ajuns imediat poliţişti şi ambulanţe. Victima, o femeie, a fost găsită în viaţă, dar era foarte grav rănită, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Un bărbat a fost imobilizat cu un pistol cu electroşocuri şi a ajuns în arest. Poliţia din Londra nu exclude terorismul ca posibil motiv pentru atac. Dar mai mulţi martori, citaţi de presa britanică, vorbesc despre o reglare de conturi.

Incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care autorităţile londoneze au anunţat că 600 de poliţişti înarmaţi vor suplimenta numărul oamenilor legii care patrulează pe străzi, tocmai pentru a preveni atacurile teroriste. Nivelul de alertă din Londra este în continuare "sever".

Mark Rowley, poliţia din Londra: „Un bărbat de 19 ani a fost arestat şi se află, în prezent, în custodia poliţiei, la spital. Primele indicii sugerează că problemele mentale sunt un factor semnificativ în acest caz. Aceasta este una din pistele principale. Dar în acest moment trebuie să păstrăm mintea deschisă cu privire la motiv. De aceea, terorismul, ca şi motivaţie, rămâne una dintre pistele urmărite.”


ACTUALIZARE. Poliția, care l-a arestat pe atacator, a spus că nu exclude pista teroristă, dar în același timp, „un factor major” al acestui atac este „starea de sănătate mintală”, transmite CNN. 

Bărbatul arestat are 19 ani, iar femeia care a murit 60.

Atacul a avut loc în condițiile în care autoritățile din capitala britanică au sporit cu câteva sute de oameni efectivele de poliție pe străzi, de teama unui atentat.


Poliția încearcă să determine dacă atacul, care a avut loc în Piața Russell, a fost un act terorist.

Site-ul www.theguardian.com publică în întregime un raport al poliției metropolitane londoneze, care afirmă că a primit un apel la 22:33 ora locală, miercuri, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piața Russel. Polițiștii au ajuns la fața locului însoțiți de serviciul de ambulanță și au găsit șase răniți, transmite Agerpres.

O femeie, despre care nu se dau alte detalii, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat. Se așteptau detalii despre celelalte victime.

La ora 22:39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un polițist a folosit un taser (armă neletală cu șocuri electrice — n. red.).

În zonă au fost desfășurate mai multe unități de poliție, pentru a ține situația sub control.

„Una din posibilitățile investigate este terorismul”, se încheie comunicatul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri