Atac cu cuțitul într-o biserică din Franța. Agresorul, reținut, a spus că ținta lui era președintele Macron

Data actualizării: Data publicării:
Oficiali francezi la o biserica unde a avut loc un atac cu cutitul.
Atac cu cuțitul într-o biserică din Franța. Agresorul, reținut, a spus că ținta lui era președintele Macron. Foto: Profimedia

Atac cu cuțitul în ziua votului, în Franța. Doi oameni au fost răniți într-o biserică din Nisa. Ținta agresorului ar fi fost Emmanuel Macron, deși președintele nu era în oraș.

Un bărbat descris ca fiind instabil mintal a atacat un preot cu un cuțit într-o biserică din Nisa, în sudul Franței, au anunțat duminică autoritățile, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat pe pagina sa de Twitter că viața preotului nu a fost în pericol și a adăugat că poliția l-a arestat pe atacator. Atacul a avut loc în timp ce Franța vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier și se știa că a cumpărat un cuțit cu câteva zile înainte.

Postul de televiziune BFM TV a citat poliția, care a declarat că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivație teroristă.

Parlamentarul local Eric Ciotti a declarat că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene din Nisa. El a spus că o călugăriță a fost rănită la braț în timp ce a smuls cuțitul de la atacator.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri