Atac cu mașina în Londra | Mărturii cutremurătoare

Data publicării:
londra

Un atac terorist! Aşa cataloghează poliţia din Londra incidentul de azi-noapte, când o maşină a intrat într-un grup de oameni. Este al treilea atac terorist în Marea Britanie, în ultimele trei luni, în care este folosit un vehicul. De data acesta, s-a întâmplat în apropierea unei moschei. Un bărbat aflat la volanul unei dube a intrat în plin într-un grup de musulmani care tocmai ieşeau de la rugăciune. Unul dintre ei a murit, alţi opt au ajuns la spital, iar atacatorul a fost imobilizat de martorii care au sărit asupra sa.

Neil Basu, oficial din poliţia londoneză: „Acest incident este considerat un atac terorist.”

La două săptămâni de la atacul terorist din centrul Londrei, capitala britanică a fost din nou scena unui incident grav. De această dată, atacul s-a petrecut în nordul metropolei. O dubă a lovit mai mulţi musulmani, care tocmai ieşiseră de la rugăciunea de seară.

Martor: “Am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit şi am văzut direct doi oameni care păreau că au fost loviţi. Apoi am văzut oameni întinşi pe jos, alţii care alergau în stânga şi în dreapta. Era haos.”

Martor: “Oamenii din moschee se rugau în perioada Ramadanului, nu avem nevoie de aşa ceva, nu ştiu de ce se întâmplă asta...”

Cea mai mare organizaţie musulmană din Marea Britanie susţine că atacul este unul islamofob, mai ales că a fost comis în perioada Ramadanului, lună sfântă pentru musulmani. Poliţia nu a oferit informaţii despre atacator. Se ştie doar că este bărbat de 48 de ani, prins de trecători imediat după accident şi arestat apoi de poliţie.

Martor: „Am încercat să-l pun la pământ şi am reuşit într-un final, l-am ţinut acolo, iar el ţipa, striga că-i va omorî pe toţi musulmanii...”

Neil Basu, oficial din poliţia londoneză: „Vreau să le mulţumesc poliţiştilor care au ajuns rapid la faţa locului, dar şi oamenilor din zonă, care au acordat ajutor înainte şi după incident.”

Incidentul din Londra i-a determinat pe oficialii americani să intensifice măsurile de securitate. În New York, poliţia a anunţat că va întări paza în jurul moscheilor, pentru a preveni atacuri similare celui din capitala britanică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri