Atac cu toporul în gara din Dusseldorf

Data actualizării: Data publicării:
gara dusseldorf 3

Un atac a avut loc joi seară în gara din Dusseldorf, oraş situat în vestul Germaniei. Șapte persoane au fost rănite. Suspectul, un bărbat cu probleme pshice originar din fosta Iugoslavie, a fost arestat. El se află la spital, rănit grav.

Axe Attack In Dusseldorf
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 2:00 Poliţia germană a anunţat pe Twitter că autorul atacului din gara de la Dusseldorf este un bărbat de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, cu probleme psihice. Bilanţul atacului a ajuns la şapte răniţi, dintre care trei în stare gravă, informează News.ro. Suspectul a fost arestat. 

Autorul atacului ar locui în oraşul Wuppertal, din landul Renania de Nord-Westfalia.

Forţele de ordine au recuperat arma atacului, un topor. Bărbatul a atacat pasagerii de pe peron, la întâmplare, înainte de a fugi de forţele de ordine.

„Stăteam pe peron, aşteptând trenul. Trenul a venit şi, brusc, cineva a sărit cu un topor, a lovit oamenii. Era sânge peste tot. Am văzut multe, dar nu am văzut niciodată aşa ceva”, a povestit un martor.

Un pasager îngrozit a povestit pe Twitter că un „bărbat nebun” a atacat oamenii în gară. „Bărbat cu topor urmărit de poliţie în Dusseldorf. Gara închisă. Eu sunt în tren, lucrurile arată rău #poliţie #terorism”, a scris Bruno Macedo pe reţeaua de socializare.

În încercarea de a ajunge la o gură de metrou din apropiere, agresorul a sărit de pe o pasarelă aflată la şase sau şapte metri înălţime şi s-a rănit grav. El a fost transportat la spital.

Autorităţile verifică în prezent dacă suspectul a avut complici, dar nu există dovezi în acest sens.

Hauptbahnhof, unde a avut loc atacul, este principala gară din oraş şi deserveşte aproximativ 250.000 de pasageri pe zi.

Scenele de la Dusseldorf amintesc de alte şapte atacuri care au vizat Germania de la începutul anului trecut. Atacurile de la Hanovra (februarie 2016), Essen (aprilie), Wurzburg, Reutlingen, Ansbach şi Munchen (toate în iulie) şi Berlin (decembrie) s-au soldat, în total cu 22 de morţi şi 112 răniţi.


 

Cel puţin cinci persoane au fost rănite de doi atacatori, înarmaţi cu un topor şi un pistol. Împrejurările în care s-a produs acest atac nu sunt încă clare. Sunt doar puţine informaţii, publicate de presa germană. Potrivit presei, ambii atacatori ar fi fost reţinuţi. 

Gara din Dusseldorf a fost evacuată și o operațiune a autorităților germane este în desfășurare la această oră. Associated Press citează un purtător de cuvânt al Poliției, potrivit căruia încă sunt suspecți în libertate. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Martorii spun că totul a început în jurul orei 21.00, când cel mai mulți navetiști se întorceau în gara Dusseldorf. Atunci o persoană a început să atace oamenii de pe peronul gării cu un topor. Aceste informații nu au fost confirmate de autoritățile germane, deoarece operațiunea este încă în desfășurare. Poliția a cerut locuitorilor din Dusseldorf să stea cât mai departe de perimetrul gării și să urmărească presa și canalele de comunicare oficiale pentru a afla mai multe informații. Este posibil să mai fie suspecți în libertate. 

Nici despre starea victimelor nu se cunosc foarte multe detalii. Presa germană scrie că sunt cel puțin cinci răniți, dar nu se cunoaște starea lor. 

Autoritățile s-au ferit să catalogheze atacul drept unul „terorist”. Încă se adună informații legate de incident. 

Germania se confruntă de aproximativ șase luni cu o serie de astfel de atacuri: 

18 iulie, Wurzburg: un adolescent afgan atacă pasagerii unui tren cu un topor şi un cuţit. Răneşte cinci oameni şi este împuşcat mortal de poliţişti.

22 iulie, Munchen: un tânăr de 18 ani deschide focul în faţa unui fast-food. Nouă oameni sunt ucişi, dintre care opt sunt copii şi tineri până în 21 de ani. Atacatorul, cetăţean germano-iranian, se sinucide după un schimb de focuri cu poliţiştii.

24 iulie, Ansbach: un sirian de 27 de ani se aruncă în aer lângă o cafenea. 12 oameni sunt răniţi, atacatorul moare în urma exploziei. Două mii de persoane adunate la concert sunt evacuate de urgenţă.

24 iulie, Reutlingen: un sirian atacă mai multe persoane cu o macetă şi ucide o femeie în plină stradă. Este reţinut într-un final de poliţişti.

19 decembrie, Berlin: un suspect a intrat cu un camion în Târgul de Crăciun. Militanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic au revendicat atacul în urma căruia 12 persoane au fost ucise și 56 rănite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri