Atac la Berlin | MAE: Nu sunt români printre victime

Data publicării:
Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, marți, într-un comunicat de presă că până la această oră nu sunt români printre victimele atacului de la Berlin de luni seară. Cel puțin 12 oameni au murit și aproape 50 au fost răniți după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Ministerul Afacerilor Externe precizează că „urmărește cu deosebită atenție evoluțiile în urma atacului asupra unui Târg de Crăciun din Berlin” de luni seară.

De asemenea, ministrul Lazăr Comănescu a condamnat acest atac și a adresat o scrisoare omologului său german în care a transmis condoleanţe familiilor victimelor și exprimă întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite.

„În aceste momente dificile, MAE exprimă întreaga solidaritate cu poporul german”, se mai arată în comunicatul MAE român.

„Până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români, iar Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, punctează ministerul.

MAI mai pune la dispoziția cetățenilor români numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 și +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate automat către Call Center-ul Centrului de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanență sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri