ATAC PARIS. Doi teroriști au vorbit cu jurnaliștii înainte de a fi uciși

Data publicării:
telefonie mobila

Este vorba de bărbatul care a luat ostatici în magazinul din Paris. Acesta le-a spus la telefon ziariştilor că face parte din organizaţia Statul Islamic şi că ar fi convenit cu fraţii Kouachi ca cele două atacuri să se petreacă în acelaşi timp. Mai exact, planul prevedea ca el să ucidă cât mai mulţi poliţişti, iar fraţii Kouachi - pe jurnaliştii de la "Charlie Hebdo". Pe de altă parte, unul dintre aceştia din urmă a declarat că face parte din organizaţia al-Qaida, iar ziariştii ar fi luat legătura cu el în momentul în care au sunat la imprimeria în care avea loc luarea de ostatici. 

Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, a sunat la postul BFMTV înainte de a muri și a declarat că făcea parte din organizația teroristă Al-Qaida.

- Vă spun că noi suntem apărătorii Profetului. Eu, Cherif Kouachi, am fost trimis de Al Qaida în Yemen. Am mers acolo şi am fost finanţat de Anwar al Awlaki.

- Acum cât timp?

- Cu mult timp înainte ca el să fie ucis. Allah să aibă milă de el.

La rândul sau, Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris și presupusul asasina al polițistei omorâte în zona Montrouge din Paris, afirma, într-o înregistrare, ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo și că face parte din grupul terorist Stat Islamic.

- Aveţi vreo legătură cu fraţii Kouachi care au atacat redacţia Charlie Hebdo?

- Da, ne-am sincronizat pentru a derula aceste operaţiuni.

- În acest moment, ţineţi legătura cu ei?

- Nu.

- Urmaţi un scenariu, un plan comun?

- Nu. Ne-am sincronizat doar la început. Asta a însemnat că ei au început cu atacul de la Charlie hebdo, în timp ce eu am început să atac poliţişti.

Atât Amedy Coulibaly, cât şi cei doi fraţi Kouachi au fost omorâţi de forţele de intervenţie franceze în urma asaltului pe care aceştea l-au declanşat concomitent asupra celor două locaţii unde se aflau teroriştii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri