Atacatorul de la Luvru refuză să vorbească

Data publicării:
politia nationala franceza foto facebook franta

Autorul atacului de vineri cu maceta asupra unor militari, care asigurau paza Muzeului Luvru din Paris, refuză să vorbească cu anchetatorii. Aceștia încearcă să stabilească în mod oficial identitatea sa. 

politia nationala franceza foto facebook franta

Autoritățile franceze încearcă să stabilească identitatea atacatorului, care ar putea fi Abdallah El-Hamahmy, un egiptean de 29 de ani, sosit în urmă cu o săptămână în Franța, cu viză turistică, relatează Agerpres. 

Spitalizat cu răni grave în zona abdomenului, după ce militarul atacat a ripostat cu o armă de foc, starea lui s-a îmbunătățit semnificativ sâmbătă. El este plasat în arest preventiv în spital, iar cadrele medicale au considerat că audierile sunt „posibile".

Vineri dimineață, agresorul, înarmat cu două macete de 40 cm, a atacat o patrulă din patru militari, strigând „Allah Akbar" („Dumnezeu este mare", în arabă). Unul din soldați a fost rănit ușor în zona capului, în timp ce al doilea a încercat să-l oprească pe agresorul fără însă a folosi la început arma din dotare, dar ulterior a tras patru focuri, rănindu-l grav.

Muzeul Luvru, unul din cele mai frecventate din lume, a fost închis după atac, dar și-a redeschis ușile sâmbătă.

Mai multe semne de întrebare persistau duminică privind atacatorul: bărbatul spitalizat este într-adevăr El-Hamahmy și dacă da atunci care au fost motivele acestui tânăr licențiat în drept și cadru comercial și care lucra, se pare, într-o companie din Emiratele Arabe Unite (EAU)? 

El a intrat în mod legal în Franța, în data de 26 ianuarie, cu o viză turistică, venind cu un zbor din Dubai. S-a cazat într-un apartament din apropierea Champs Elysees, a declarat vineri procurorul Parisului, Francois Molins.

Călătoria sa fusese minuțios pregătită, potrivit unei surse apropiate anchetei: apartamentul costă 1.700 de euro și a fost rezervat on-line, în iunie, cu mult înainte de solicitarea vizei turistice, depusă la sfârșitul lunii octombrie, sub numele de Hamahmy.

Chiar dacă acest nume apare, de asemenea, pe permisul de conducere al agresorului eliberat de EAU în 2011, această identitate nu a fost confirmată încă prin testul ADN-ului. În acest scop, anchetatorii francezi au intrat în contact cu serviciile specializate egiptene, dar autoritățile franceze vor să contacteze și EAU și Turcia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri