Sari la conținut

Atacul de la Berlin. Politica Angelei Merkel, criticată de aliați

Întreaga lume a fost cutremurată de atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin. Șefi de stat şi de guvern au condamnat în termeni duri atacul din capitala Germaniei, în urma căruia 12 oameni au murit. Într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele ales al Statelor Unite a calificat evenimentele de ieri drept acte de terorism. Pe de altă parte, cancelarul Angela Merkel se confruntă cu critici chiar din partea aliaților.

Președintele francez a fost printre primii care şi-au exprimat regretul faţă de tragedia din Germania, mai ales că atacul a semănat cu cel de la Nisa, din luna iulie.

Aş dori să exprim, din partea Franţei, solidaritatea noastră, compasiunea şi respectul pentru Germania, care a fost lovită de atacul terorist în Berlin”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Şi polonezii, în frunte cu premierul ţării, au deplâns tragedia din Berlin, mai ales că una dintre victime era din Polonia.

Cu mare durere şi tristeţe ne alăturăm victimelor şi familiilor victimelor în suferinţa lor. Europa trebuie să fie unită în lupta împotriva terorismului, Europa trebuie să acţioneze pentru a-şi proteja cetăţenii. Aceasta este datoria noastră”, a spus Beata Szydlo, premierul Poloniei.

Aliatul din Bavaria al cancelarului Angela Merkel a folosit acest eveniment pentru a ataca subtil politica „uşilor deschise”, promovată de şefa guvernului de la Berlin, în condiţiile în care imigranţii au fost implicaţi în mai multe incidente cu caracter terorist.

Le datorăm victimelor, celor afectaţi şi întregii populaţii, să regândim politica noastră de imigraţie şi securitate şi să o schimbăm”, a spus Horts Seehofer, liderul Uniunii Social Creştine.

Guvernul regional din Bavaria a anulat petrecerea tradiţională de Crăciun şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Berlin.

Sursa: Digi24 TV