Atacul de la Munchen: Tatăl ucigașului a alertat poliția după ce și-a recunoscut fiul într-o înregistrare video

Data publicării:
atacator munchen capturi

Tatăl s-a prezentat la un comisariat de poliție pentru a-i informa pe agenți despre suspiciunile sale, a spus într-o conferință de presă președintele oficiului pentru anchetarea delictelor din Bavaria, Robert Heimberger.

Pe de altă parte, un procuror german a informat că tânărul atacator, David Ali Sonboly, „juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu împușcături asociat adesea cu indivizi care comit atacuri în masă”.

Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat că Sonboly a fost ucis cu un singur glonț în cap provenit de la propriul pistol. Nu au fost găsite gloanțe aparținând poliției în corpul tânărului, a insistat el.

Steinkraus-Koch a mai spus că tânărul a fost internat două luni într-o secție psihiatrică cu regim închis, în 2015, și a primit tratament pentru „fobii sociale” și anxietate. După ieșirea din spital, Sonboly primea tratament ambulatoriu pentru fobiile sale sociale, deoarece devenea nervos atunci când intra în contact cu alte persoane.

În 2012, tânărul a fost victima unui episod de hărțuire la școală, însă poliția nu a vrut să facă o legătură directă între acest incident și atac și a precizat că printre victimele sale nu se numără colegi de clasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri