Atentat la Nisa | Francois Hollande: 50 de răniţi se zbat între viață și moarte

Data publicării:
Francois Hollande GettyImages septembrie 2015

Șeful statului francez i-a vizitat pe răniții de la spitalul Pasteur. „Răniții au încă imaginile înspăîmântătoare în minte. Suferința le este amplificată de trauma psihologică. Chiar și cei care nu au răni vor fi marcați toată viața de imaginile înspăîmântătoare”, a adăugat Francois Hollande.  

„Ne aflăm în fața unei lupte care va fi de durată. Avem un inamic care va continua să lovească. Ei sunt Răul și noi suntem capabili să îl învingem”, a insistat preşedintele Franţei.

„De ce Nisa? Pentru că este un oraş cunoscut în întreaga lume, unul dintre cele mai frumoase de pe planetă. De ce 14 iulie? Pentru că este sărbătoarea libertăţii. Iar acest individ a comis acest atac terorist tocmai pentru a lovi Franţa. Printre victime sunt şi copii, copii mici, care veniseră să asiste la focurile de artificii împreună cu familiile lor şi care au fost ucişi pentru a satisface cruzimea unui individ, poate a unei organizaţii. Trebuie să răspundem ameninţării care ne vizează folosind toate mijloacele necesare şi fac apel de aici, de la Nisa, la unitate, la coeziune, pentru că Franţa trebuie să fie puternică”, a adăugat Francois Hollande.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ziua Națională a Franței a fost îndoliată, ieri, de un atac terorist. Cel puţin 84 de oameni, printre care şi copii, au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi, azi-noapte, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată pe faleza din Nisa.

Momentele de teroare au început în jurul orei 22:42 (23:42 ora României n.red) când un camion alb de 25 de tonea intrat cu 60-70 de kilometri la oră în mulțimea formată din mii de oameni și a înaintat preț de câteva sute de metri.

La început oamenii au crezut că este vorba despre un accident. Dar, când camionul a continuat să accelereze în mulțime, au realizat că este vorba despre un act deliberat. Martorii au povestit mai târziu că șoferul conducea camionul în zig-zag.

Tot atunci s-au auzit şi primele focuri de armă. Pe faleză se aflau poliţişti care au încercat să-l oprească pe şofer să îndrepte camionul spre mulţime.

Drumul suspectului a durat 18 minute, timp în care a ucis 84 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri