Atentat la Nisa. Reacția rețelelor de socializare

Data publicării:
facebook safety nisa

La scurt timp după carnajul de la Nisa, Facebook și-a activat serviciul „Safety Check”, care a permis celor aflați în acest oraș să-și anunțe apropiații că sunt în regulă. 

Presa franceză a relarat că un bebeluș de 8 luni, pierdut în timpul atacului, a fost regăsit grație Facebook-ului. Apelul de ajutor a fost lansat pe rețeaua de socializare împreună cu o fotografie a copilului, care a avut 22.000 de share-uri în câteva ore. La o oră de la publicarea mesajului, familia a anunțat, fericită și recunoscătoare, că bebelușul a fost găsit.

Operațiunea „Nisa, uși deschise”, lansată pe Twitter de Primăria Nisa cu hashtag-ul#NicePortesOuvertes, a permis, pe de altă parte, ca mii de persoane să fie găzduite pentru a-și putea reîncărca telefoanele mobile sau pentru a lua legătura cu rudele. 

Încă o dată, rețelele sociale și-au arătat utilitatea în cazuri de criză. Autoritățile au transmis mesaje către populație cu ajutorul lor. Și nu în ultimul rând, ele au arătat că solidaritatea rămâne o valoare umană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri