Atentate în Spania: Un suspect recunoaște că celula teroristă intenționa să atace Sagrada Familia

Data publicării:
sagrada familia
Foto: Facebook

Unul din cei patru suspecți arestați în legătură cu atacurile de săptămâna trecută din Spania a recunoscut că celula teroristă intenționa să comită un atac cu bombă la bazilica Sagrada Familia din Barcelona, a informat marți presa spaniolă, relatează miercuri DPA.

sagrada familia
Foto: Facebook

Mohamed Houli Chemlal, în vârstă de 21 de ani, a afirmat că celula formată din 12 membri planificase să comită atacuri cu bombă ce vizau mai multe clădiri din orașul spaniol renumit pentru arhitectura sa, a scris El Mundo, citând anchetatori.

Planurile teroriștilor au fost împiedicate atunci când în locuința din Alcanar în care aceștia fabricau bombe s-a produs o explozie. Anchetatorii au găsit acolo 120 de canistre de gaz pe care teroriștii intenționau să le folosească pentru a construi bombe artizanale, relatează Agerpres.

Mohamed Houli Chemlal a fost arestat de poliție după ce a fost rănit în explozia produsă în locuința din Alcanar, la sud-vest de Barcelona, cu o zi înainte de atacul comis cu o furgonetă ce a intrat în mulțime pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona în care au fost ucise 14 persoane.

Un judecător din Madrid a decis marți menținerea în custodie fără drept de cauțiune a lui Chemlal și a lui Driss Oukabir, 28 de ani, acuzați de terorism și crimă.

Oukabir a mărturisit că a închiriat camioneta și un alt vehicul pentru atacul de la Barcelona, însă a susținut că a crezut că prietenii lui doreau să se mute.

Sahal el Karib, 34 de ani, a fost reținut pentru încă 72 de ore, în timp ce Mohamed Allaa, 27 de ani, proprietarul mașinii folosite în atacul din orașul Cambrils, a fost eliberat din lipsă de dovezi. Ambii au negat orice implicare în complot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri