Atentatele din Paris şi Bruxelles au început cu fraţii kamikaze

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter2 1

În numărul 14 al revistei sale online în limba engleză, ISIS susţine că „toate pregătirile pentru atacurile din Paris şi Bruxelles au început cu Ibrahim şi Khalid El Bakraoiu”. Articolul spune că, în timp ce se aflau în închisoare pentru infracţiuni de drept comun, fraţii au decis „să trăiască pentru religie”. Khalid El Bakroui, condamnat pentru furturi de maşini şi violenţe, ar fi avut câteva visuri în care se vedea luptând, alături de Profet, împotriva infidelilor.

„Fraţii (El Bakraoiu – n.r.) au procurat armele şi explozibilii”, susţine ISIS. În articol este invocat şi numele lui Najim Laachraoui - cel de al doilea atacator sinucigaş de la Aeroportul Zaventem. „Este cel care a pregătit explozibilii pentru cele două raiduri, din Paris şi Bruxelles”, susţine gruparea Stat Islamic.

Anchetatorii francezi şi cei belgieni îl identificaseră deja pe Najim Laachraoui ca fiind „artificierul” teroriştilor, în ambele atentate.

Pe de altă parte, în Spania a fost arestat un bărbat căutat de mai bine de un an pentru implicare în organizarea atentatelor de la Paris din ianuarie 2015, din redacţia Charlie Hebdo şi din magazinul evreiesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri