ATENTATELE din Spania. Cel puțin un american printre cei uciși

Data actualizării: Data publicării:
Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas
Foto: Guliver/GettyImages

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a anunțat vineri că între persoanele ucise în atentatele din Spania se numără cel puțin un cetățean american, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas
Foto: Guliver/GettyImages

Administrația de la Washington poate confirma „moartea unui cetățean american”, a declarat Tillerson înaintea unui discurs în capitala SUA.

Șeful diplomației americane a precizat că Statele Unite continuă să verifice eventuala prezență a altor americani între cei uciși și răniți în dublul atac terorist de joi și vineri, soldat potrivit celui mai recent bilanț cu 14 morți și 130 de răniți, de 35 de naționalități.

Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile” victimelor, a mai spus Tillerson.

În primul atac, o camionetă a intrat în mulțime joi seara pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorând 13 oameni, iar peste câteva ore, la Cambrils, oraș turistic la circa 120 km de Barcelona, o persoană a fost ucisă și alte câteva rănite de o altă mașină care a intrat în trecători. Cei cinci indivizi din mașină au fost ulterior împușcați mortal de poliție. Primul atac a fost revendicat de Statul Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri