Atentatul de la Londra. Prima victimă identificată este o canadiancă

Data actualizării: Data publicării:
Aftermath Of The London Bridge Terror Attacks
Foto: Guliver /Getty Images

Autorităţile britanice au identificat-o pe canadianca Christine Archibald drept prima victimă a atentatului terorist de pe London Bridge. Aceasta a lucrat în mai multe centre pentru persoane fără adăpost din Canada, înainte de a se muta pentru a fi alături de logodnicul ei din Europa, relatează SkyNews, citat de News.ro.

Aftermath Of The London Bridge Terror Attacks
Foto: Guliver /Getty Images

Suntem întristaţi de pierderea acestei frumoase fiice şi surori. Ea avea loc în inimă pentru toată lumea şi credea cu tărie că fiecare persoană are valoare şi merită respectată. Şi-a trăit această credinţă atunci când a muncit într-un centru pentru persoane fără adăpost, înainte de a se muta în Europa pentru a fi alături de logodnicul ei. Ea nu ar fi înţeles cruzimea fără margini care a dus la moartea ei”, se arată într-un comunicat transmis de familia Archibald.

De asemenea, viitoarea cumnată a victimei susţine că logodnicul a ţinut-o în braţe pe Christine Archibald în timp ce aceasta murea. 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

Premierul Trudeau s-a declarat distrus atunci când a aflat că printre persoanele ucise în atentat se numără şi o femeie din Canada.

Aceste acţiuni motivate de ură nu ne descurajează; doar ne întăresc hotărârea. Canadienii stau alături de britanici. Vom continua să colaborăm cu Marea Britanie şi cu aliaţii noştri în lupta de combatere a terorismului şi pentru a-i aduce pe vinovaţi în faţa justiţiei”, a declarat liderul de la Ottawa.

Printre cele 48 de persoane rănite se numără şi cetăţeni străini din Spania, Germania, Noua Zeelandă, Australia şi Franţa.

De asemenea, 36 de persoane rămân în continuare internate în spital, iar 21 sunt în stare gravă după atentatul de pe London Bridge.

Citiți și: Florin Morariu, eroul din Londra, se teme pentru viața lui: Vreau puțină protecție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri