Atentatul de la Londra. Un american a fost împuşcat în cap de către poliţiştii britanici

Data publicării:
Aftermath Of The London Bridge Terror Attacks
Foto: Gulliver/Getty Images

Jurnaliştii NBC au dezvăluit luni după-amiază că un cetăţean american a suferit o plagă împuşcată la nivelul capului, după ce a fost lovit de un glonţ rătăcit al poliţiştilor britanici în timpul atentatului terorist care a început pe London Bridge şi a continuat în Borough Market. Poliţiştii londonezi au recunoscut în urmă cu o zi că un civil a fost rănit accidental de către forţele de intervenţie, care au tras peste 50 de gloanţe în direcţia celor trei atacatori din Londra, scrie News.ro.

Aftermath Of The London Bridge Terror Attacks
Foto: Gulliver/Getty Images

Autorităţile britanice au precizat că civilul rănit accidental are şanse mari de supravieţuire, deşi au refuzat să confirme dacă acesta este cetăţean al Statelor Unite.

”I-am convins pe oameni să se baricadeze înăuntru şi să plece din grădina pe care o avem... şi i-am convins să intre în bar şi în toalete, să se ascundă sub mese şi în pivniţa în care ne ţinem toate produsele. Apoi am auzit focuri de armă şi l-am văzut pe tipul ăsta american cum este împuşcat în cap”, a declarat Fabio Lamas, care lucrează într-un pub din Borough Market.

Acesta a povestit că cetăţeanul american stătea lângă o fereastră din pubul Wheatsheaf.

Potrivit martorului, victima era împreună cu alţi doi prieteni, care au susţinut că sunt doctori americani şi lucrează în Londra.

Lamas a precizat că americanul împuşcat accidental era fie din New York, fie din New Jersey.

Victima a rămas conştienţă după ce a fost împuşcată accidental, dar prietenii acestuia erau în stare de şoc.

”Sângera prin ochi. M-am dus la trusa de prim ajutor şi am început să vorbesc cu prietenii lui şi să încerc să-i calmez”, a precizat Fabio Lamas.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 50 de gloanţe în direcţia acestora. 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri