Sari la conținut

Atentatul de la Nisa. Românul dispărut a fost găsit. Este printre cei decedați

Imediat după atac, trei români au fost dați dispăruți. Este voba despre o familie cu un copil. Primul a fost găsit copilul, apoi mama. Ambii sunt printre răniți și se află internați în spital, în stare gravă, dar stabilă.

84 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite după ce un bărbat a pătruns cu un camion frigorific pe faleza unde mii de oameni veniseră să vadă focurile de artificii de Ziua Națională a Franței. Bărbatul a parcurs circa doi kilometri prin mulțime, înainte de a fi împușcat de polițiști. 

Alți doi români au fost răniți în urma atentatului. Și aceștia sunt spitalizați.

Comunicatul MAE:

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei date dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul.

Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române.

Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare.