Atenţionare de călătorie pentru Muntenegru

Data actualizării: Data publicării:
muntenegru

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, până în luna septembrie, în Muntenegru sunt instituite restricţii de circulaţie din cauza unor lucrări de construcţie sau reabilitare de drumuri. Totodată, având în vedere schimbările meteorologice frecvente din ultima perioadă, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie, adaptând viteza la condiţiile meteo şi de drum, se arată în atenţionarea de călătorie transmisă de MAE și citată de News.ro.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie cauzate de desfăşurarea lucrărilor de construcţie/reabilitare de drumuri. De asemenea, autorităţile muntenegrene atrag atenţia că schimbările meteorologice frecvente din ultima perioadă impun şoferilor o conduită atentă, adaptată condiţiilor meteo, stării carosabilului şi semnalizărilor rutiere.

Restricţiile şi durata lor sunt următoarele: drumul regional Krstac către Lovcen - circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 10.00 - 12.00 şi 14.00 - 16.00; pe magistrala M-2, porţiunea Petrovac - Podgorica, circulaţia se face pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor. Totodată, pe magistrala M-2 intersecţia Kamenari - Kotor cu vechiul drum Risan - Grahovo, circulaţia se face pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor.

De asemenea, până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului "Radovan Pavićević" din Danilovgrad, circulaţia pentru pietoni şi autovehicule cu masa de până la 3,5 tone se desfăşoară pe un pod temporar, iar circulaţia pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone este redirecţionată pe rute alternative: Podgorica - Spuz, Danilovgrad - Bogetici etc.

MAE mai arată că este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 17.00 - 22.00, cu excepţia autovehiculelor cu prioritate de trecere, autovehiculelor de întreţinere a drumurilor şi de ajutor pe drum, autovehiculelor speciale pentru transportul animalelor, betonului, asfaltului, precum şi autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile, pe următoarele drumuri: M-2 Bioce - Kolasin - Mojkovac, M-2 Podgorica - Sotonici - Petrovac; M-2 şi M-2.4 - PTF Debeli Brijeg - H. Novi - Kotor - Tivat - Budva Bar - GP Sukobin; M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva.

Interdicţia nu vizează autovehiculele pentru transportul materialelor periculoase pe magistrala M-2 PTF Debeli Brijeg - Herceg Novi/Kamenari - Lipci.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon: +38219807, +38220234999 şi +38263239987.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri