Austria desfășoară soldați la granița cu Italia

Data publicării:
Austria Faces Possible Hofer Victory
Guliver/GettyImages

Austria a început să desfășoare soldați pentru a ajuta poliția să monitorizeze deplasările imigranților în apropierea graniței cu Italia, au anunțat miercuri, la Innsbruck, importanți oficiali austrieci din domeniul securității, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Austria Faces Possible Hofer Victory
Guliver/GettyImages

Luna trecută, ministrul apărării austriac Hans Peter Doskozil a provocat nemulțumirea Italiei când a anunțat că Austria ar putea începe în curând să folosească soldați în locul polițiștilor la frontieră. Cancelarul austriac Christian Kern a clarificat în scurt timp declarațiile precizând că este vorba despre măsuri doar în cazuri de urgență.

Cei 70 de soldați care sunt trimiși să ajute poliția vor opera într-o zonă situată la 30 de kilometri în apropierea frontierei. Nu vor fi trimiși soldați sau tancuri în pasul Brenner, a subliniat Helmut Tomac, șeful poliției din provincia Tirol.

Pasul Brenner face legătura între Austria și Italia și reprezintă una dintre principalele rute de transport din Europa.

Deși situația la Brenner a fost stabilă,  în luna iulie s-a înregistrat o creștere importantă a numărului de imigranți care au fost descoperiți în trenuri de marfă încercând să treacă frontiera, a declarat Helmut Tomac.

Poliția a reținut lunar între 700 și 1000 de imigranți ilegali în Tirol, a  mai arătat Tomac. "Noi trebuie nu numai să prevenim migrația ilegală, ci și să salvăm vieți", a adăugat oficialul austriac, referindu-se la faptul că imigranții își riscă viața ascunzându-se sub containerele cu marfă pentru a trece frontiera.

Totuși, autoritățile de la Viena au dat asigurări că nu iau aceste măsuri pentru a institui controale stricte la frontieră în pasul Brenner.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri