Austria înăspreşte regulile pentru turişti după ce o excursionistă a fost ucisă de vaci

Data actualizării: Data publicării:
VACI

Turiştii care se vor plimba pe păşunile alpine din Austria vor trebui să adere pe viitor la un cod de conduită, a anunţat luni guvernul austriac, în urma unui verdict împotriva unui agricultor ale cărui vaci au atacat şi ucis o excursionistă, relatează dpa, citată de Agerpres.

vaca
Foto: Shutterstock

Dacă nu [urmează codul], se confrunta cu consecinţe legale”, a spus cancelarul austriac Sebastian Kurz la o conferinţă de presă la Viena.

Fermierii din Austria sunt pe picior de război de luna trecută, de când o instanţă din Innsbruck a decis că un fermier din zona montană se face vinovat de faptul că nu şi-a ţinut vacile într-un loc îngrădit, astfel că acestea au călcat în picioare o turistă germană care se plimba alături de câinele său - într-un incident petrecut în 2014.

Nu vrem ca păşunile montane să fie complet împrejmuite sau închise. Prin urmare, trebuie să informăm oamenii despre comportamentul animalelor sălbatice şi de la ferme”, a spus ministrul pentru sustenabilitate şi turism Elisabeth Koestinger.

Codul de conduită, care urmează să fie finalizat până în luna aprilie, va sfătui excursioniştii în principal cum să-şi ţină câinii, în contextul în care uneori, vacile cu viţei simt că trebuie să îşi apere puiul.

Potrivit Clubului Alpin Austriac, deşi câinii trebuie în general ţinuţi în lesă când stăpânii lor se plimbă pe păşunile montane, dacă vacile atacă, aceştia vor trebui lăsaţi liberi.

În plus, guvernul intenţionează să modifice codul civil, astfel încât, în cazul unui incident, responsabilitatea să nu mai aparţină exclusiv proprietarilor de animale, ci şi excursioniştilor şi turiştilor, care vor fi obligaţi să respecte codul de conduită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri