Autoritățile din Anglia se tem de eliberarea celui care a tras în țeapă trei copii: „Va fi înfricoșător”

Data actualizării: Data publicării:
david-mcgreavy
David McGreavy a fost condamnat în 1973 la închisoare pe viață, dar în decembrie 2018 a aflat că poate fi eliberat condiționat.

David McGreavy, bărbatul care în 1973 a ucis trei copii după care i-a înfipt în gardul grădinii ca în niște țepușe, a primit zilele trecute acordul unei comisii din penitenciar de a fi eliberat, deși fusese condamnat la închisoare pe viață. Anunțul a pus în alertă autoritățile din jurul închisorii.

david-mcgreavy
David McGreavy a fost condamnat în 1973 la închisoare pe viață, dar în decembrie 2018 a aflat că poate fi eliberat condiționat.

David McGreavy, acum în vârstă de 67 de ani, s-ar putea stabili în comitatul Suffolk din estul Angliei, după ce și-a format „o rețea de sprijin în comunitate” în perioada în care a fost închis la Penitenciarul Warren Hill, din apropiere de Woodbridge, scrie East Anglian Daily Times într-un amplu reportaj.

El a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Paul Ralph, în vârstă de 4 ani, și a surorilor sale, Dawn și Samantha, în vârstă de 2 ani, respectiv 9 luni, în casa lor din Worcester.

Atunci în vârstă de 21 de ani, el a mărturisit că i-a ucis pe cei trei copii pentru că unul dintre ei nu se mai oprea din plâns. Paul a fost găsit strangulat, în timp ce lui Dawn i-a tăiat gâtul, iar fetița de 9 luni, Samantha, a murit după o lovitură puternică la cap.

David Mortimer, primarul din orășelul Woodbridge, a declarat potrivit sursei citate că „va fi puțin înfricoșător”, adăugând că, în opinia lui, McGreavy trebuia condamnat la moarte.

Vom avea niște oameni care vor fi foarte nemulțumiți pentru că el va trăi în comunitatea noastră. Să ucizi niște copii... dacă le-ai luat viața, trebuie să o dai în schimb pe a ta. Aș fi aruncat cheia” de la celulă, a adăugat primarul.

El a adăugat că în special oamenii cu copii mici vor fi îngrijorați să trăiască în preajmă cu „un posibil monstru”.

Nu vei ști pe lângă cine treci pe stradă. Ar putea să aibă tot felul de gânduri. Însă, în aceeași idee, oricine ar putea să coboare dintr-un tren în Woodbridge sau Melton și să nu știi cine este. Deoarece acest colț de lume este sigur, știind că ai un potențial monstru ridică îngrijorare. Ar fi bine să știm unde va locui”, a mai spus David Mortimer.

El a descris crimele lui David McGreavy ca fiind „dintr-un film horror”.

O comisie a penitenciarului a stabilit că bărbatul „și-a dezvoltat autocontrolul” și că „a înțeles foarte bine problemele pe care le-a avut și motivul care le-a cauzat”. „Un psiholog a identificat un număr de factori care lasă de înțeles că sunt șanse mici ca McGreavy să recidiveze. El a învățat să rămână calm în situații stresante”, a se mai arată în raportul de eliberare condiționată.

Elsie Urry si cei trei copii
Elsie Urry și cei trei copii: Paul Ralph, Dawn și Samantha.

Mama celor trei copii a declarat, zilele trecute, la aflarea veștii vă McGreavy poate fi eliberat, că acesta nu ar trebui să iasă din închisoare niciodată: „Mi-a pus copiii în țepușe, Dumnezeule! I-a mutilat și au murit în agonie”.

„Vreau să-l văd mort și să sufere cum au suferit și ei, chiar dacă am fost asigurată după proces că nu va mai fi liber vreodată. În ciuda rugăminților de a rămâne în închisoare, acum mă simt trădată”, a mai spus Elsie Urry.

Un purtător de cuvânt al penitenciarului a dat asigurări că bărbatul va fi eliberat sub un control strict, care poate include și zone în care nu va avea acces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri