Autorul atacului din Barcelona este încă în libertate

Data publicării:
atac barcelona

Cel care a condus furgoneta ce a intrat în mulțimea de pe bulevarul Rambla din Barcelona este căutat în continuare, a confirmat poliția spaniolă. 

Anunțul vine în condițiile în care nu era clar dacă una dintre cele două persoane reținute după atacul de joi seara era șoferul furgonetei. 

Poliția din Catalonia a precizat că unul dintre suspecții arestați este un bărbat născut în teritoriul spaniol Melilla, din nordul Marocului, iar celălalt suspect este marocanul Driss Oukabir, a cărui fotografie fusese dată publicității după ce documentele lui de identitate au fost folosite pentru închirierea furgonetei.

Suspectul spaniol a fost arestat în Alcanar, în timp ce Oukabir a fost reținut în Ripoll, în nordul Cataloniei. Niciunul dintre ei nu avea cazier, a precizat poliția.

Pe de altă parte, autoritățile au confirmat că o explozie soldată, miercuri seara, cu cel puțin un mort, care s-a petrecut într-o casă din Alcanar, este un incident ce are legătură cu atacul din Barcelona. Poliția are indicii că în casa resepctivă se pregătea un dispozitiv exploziv, iar explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri