Autorul masacrului de la Nisa se afla de o lună sub control judiciar

Data publicării:
90394038 034061616

 

„Bărbatul era cunoscut pentru cinci infracţiuni de drept comun”, precum fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. El nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună.

Un camion condus de un franco-tunisian a intrat joi seară în mulţimea strânsă la Nisa pentru a vedea focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Cel puţin 84 de persoane au murit.

Autorul atacului a fost identificat datorită amprentelor digitale, ce îi aparţin persoanei al cărei permis de conducere a fost găsit în camion.

În plus, anchetatorii l-au identificat pe camerele de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Potrivit primelor informaţii, suspectul a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii.

Camionul alb şi-a schimbat traiectoria cel puţin o dată” în timpul cursei sale de doi kilometri, a spus un oficial, citat sub acoperirea anonimatului.

„Este clar că a încercat să facă numărul maxim de victime”, a adăugat el.

Autorităţile fac percheziţii la ora transmiterii acestei ştiri la domiciliul atacatorului.

sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri