„Avem suficient săpun?” i-au întrebat copiii norvegieni pe membrii guvernului. Ce au răspuns premierul și miniștrii

Data actualizării: Data publicării:
copii se spală pe mâini, detalii mâini de copii sub jetul de apă de la chiuvetă
Foto: Profimedia Images

Norvegia va avea suficiente rezerve de săpun pentru a combate pandemia de coronavirus, a declarat ministrul norvegian pentru Copii şi Familie, Kjell Ingolf Ropstad, la o conferinţă despre COVID-19 special dedicată copiilor, la care adulții nu au avut dreptul să pună întrebări. Printre întrebările puse de copii au fost unele precum „Avem suficient săpun?”, sau „Norvegia va mai rămâne cu vreun ban după pandemie?”, informează Agerpres.

Premierul norvegian Erna Solberg le-a spus copiilor, la aceeași conferință despre coronavirus, că are toată încrederea că va fi descoperit un vaccin împotriva noului tip de coronavirus şi că această maladie ar putea fi una dintre numeroasele boli împotriva cărora sunt vaccinaţi copiii.

Afirmaţiile membrilor cabinetului norvegian au fost făcute în cadrul celei de-a treia conferinţe organizate de la începutul crizei COVID-19, special pentru copii. O primă astfel de conferinţă a avut loc pe 16 martie, când premierul Solberg le-a spus copiilor că este „OK" să se teamă de pandemie.

O altă întrebare pusă de copii a fost „Am putea avea un antibacterian care să miroase frumos”.

„Ar fi bine, nu-i aşa, dacă (antibacterianul) ar mirosi a flori”, a spus Solberg. „Dar cel mai important este să funcţioneze... Şi uneori se găseşte câte un antibacterian care miroase mai bine ca altul”, a adăugat ea.

Şcolile din Norvegia s-au redeschis din 27 aprilie şi noul an şcolar a reînceput după vacanţa de vară, pe 17 august. Elevii nu trebuie să poarte mască, dar trebuie să păstreze distanţa fizică în timpul pauzelor.

Până acum, Norvegia a raportat în total 10.871 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 264 de decese cauzate de COVID-19.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri