Avertisment de călătorie al MAE pentru românii care călătoresc în Spania

Data publicării:
Spanish Police Confirm 78 Killed In Train Crash
SANTIAGO DE COMPOSTELA, SPAIN - JULY 27: A flag flies at half mast at Clinico Hospital in memory of the train crash victims on July 27, 2013 in Santiago de Compostela, Spain. The crash occurred as the train approached the north-western Spanish city of Santiago de Compostela at 8.40pm on July 24th, at least 78 people have died and a further 131 reported injured. The crash occurred on the eve of the Santiago de Compostela Festivities.The driver has been formally accused of reckless homicide and remains in custody awaiting an appearance in court. (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei să manifeste prudenţă în locurile aglomerate, în contextul demonstraţiilor care au avut loc în ultima perioadă în oraşul Barcelona şi în împrejurimi şi care ar putea continua în următoarele zile.

Spanish Police Confirm 78 Killed In Train Crash
FOTO: Getty Images

 

"Posibile demonstraţii pot continua şi în următoarele zile, aspect care ar putea genera perturbări ale circulaţiei rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Aproape 5,5 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a se pronunţa asupra independenţei Cataloniei, într-un scrutin marcat de numeroase controverse, pe care Madridul l-a declarat ilegal. În perioada care a precedat referendumul au avut loc manifestaţii de sprijin faţă de independenţa Cataloniei, dar şi mitinguri ale celor care se opun separării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri